De ce sa alegi detailingul auto pentru a iti reimprospata masina

De ce sa alegi detailingul auto pentru a iti reimprospata masina

O operatiune de detailing auto este total diferita de o simpla spalare si curatare a masinii, atat pe interior, cat si pe exterior. Un tratament de detailing auto curata, reface si protejeaza finisajele interioare si exterioare ale autoturismului tau, redandu-i acestuia, dupa finalizarea acestui proces, aspectul curat si nou.

Nu uita ca finisajele masinii tale sunt expuse, zi de zi, uzurii si actiunii corozive a factorilor de mediu. Masina va fi mult mai afectata in cazul in care nu este protejata de un garaj si este, pur si simplu, parcata in fata blocului. In astfel de situatii, chiar nu ai cum sa controlezi gradul sau de uzura care intervine ca urmare a actiunii factorilor de mediu si nu numai.

Vopseaua se matuieste, pe aceasta putand aparea pete sau contaminari diverse care nu ies la o spalare obisnuita. Oricat te-ai stradui sa le scoti, folosind tot felul de substante gasite in comert, e greu sa reusesti fara ajutorul unor specialisti in detailing auto. In ceea ce priveste mocheta, tapiteria si bordul, si acestea se deterioreaza odata cu trecerea timpului, se pateaza si incep sa prezinte diferite semne clare de uzura.

In cadrul acestui serviciu de detailing auto, se decontamineaza suprafetele vopsite, se curata jantele si anvelopele, se executa operatiuni de curatare si revitalizare a ornamentelor din exterior. Totodata se aplica o ceara solida cu extract de carnauba pentru protectia vopselei, a carei stralucire va fi recapatata.

Daca alegi un pachet extins de detailing auto, in schimbul unei sume de bani ceva mai mare, mai poti obtine si aplicarea de polish cu pana la trei treceri, aplicarea de tratamente pentru anvelope, precum si polish faruri. Am vorbit in randurile de mai sus despre detailingul exterior.

In ceea ce priveste activitatea de detailing auto interior, firmele executa tot felul de operatiuni, dintre care amintim: aspirare mochete si tapiterii, tratamente antistatice, curatare geamuri, revitalizare si protectie elemente din plastic si vinilin, aplicarea unor balsamuri pentru piele, eliminarea mirosurilor nedorite.

Sigur, serviciile oferite pot fi multiple, insa pachetele de detailing auto le puteti alege de comun acord cu service-ul care va executa toate aceasta operatiune.

Pentru cei care doresc sa isi supuna masina unui proces de detaliling auto, trebuie sa mentionam ca, in ceea ce priveste detailingul interior, acesta are mai multe componente, pornind de la numarul si tipul de repere curate, materialele asupra carora se intervine, gradul de murdarie al acestora si suprafata de lucru care este determinata de marima autoturismului.

Trebuie sa luati in calcul ca pretul unui astfel de serviciu variaza extrem de mult, in functie de marimea masinii si de clasa din care aceasta face parte. In cazul unui SUV sau al unei limuzine de lux, tarifele sunt incomparabil mai mari decat cele percepute in cazul masinilor de clasa mica si medie.

Atunci cand sunati o firma specializata pentru a executa un detailing auto, intrebati daca nu ofera si servicii la domiciliu. Contra unei sume nu foarte mari, scapi de grija deplasarii la service iar masina va fi curatata acasa la tine, chiar sub ochii tai.

Lasă un răspuns